Vit chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Om man smälter mörk choklad och lägger som lock ovanpå blir det en ännu större smakexplosion för alla oss chokladälskare.

Ingredienser

  • 250 gram vit blockchoklad
  • 100 gram smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl äggvita (ca 3 ägg)
  • ( choklad)
  • Instruktioner

    1. Smölt den vita chokladen i ett vattenbad. Lägg i smör och äggulor när chokladen är smält. Blanda försiktigt. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör ned i chokladsmeten. Häll moussen i glas. Ställ in i kylen ett par timmar innan servering.
    2. Spritsa på den smälta chokladen som ett lock överst strax innan serveringen. Servera kylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben