Vit chokladmousse

Serverar: 6 portioner

God som den är eller att doppa färsk frukt i..

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker , äkta
  • 6 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 200 gram vit choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda den mindre mängden vispgrädde med mjölken i en gryta. Koka upp. 2. Rör ihop socker och äggulor. 3. Häll hälften av mjärkblandningen över äggsmeten och rör ihop. Häll ssedan tillbaks allt i grytan. 4. Låt blandningen sjuda tills den blir krämig. 5. hacka chokladen och låt den smälta ner i krämen. 6. Låt krämen svalna. 7. Vispa resterande grädden lätt ihop med vaniljsockret. 8. Blanda försiktigt kräm och vispad grädde. 9. Häll upp i skålar och låt stå svalt ca 2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben