Vit chokladmousse med fruktsalsa

Serverar: 8 portioner

En mumsig efterrätt

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 dl kesella
  • 1 mango
  • 2 nektariner eller persikor
  • ½ dl mynta, hackade blad
  • 1 msk socker eller flytande honung
  • 200 g björnbär
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad. Blanda den smälta chokladen med kesellan, rör ner grädden. Fördela smeten i 8 glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
    2. Skala och kärna ur frukten och skär den i små tärningar. Blanda med mynta och socker (eller honung) och ställ i kylen. Skeda salsan över moussen strax före servering. ( istället för mango, nektariner o persikor använde vi frysta hallon o blåbär)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 18 oktober 2008

    Detta recept har jag sen tidigare, det är sååååå gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben