Vit Chokladmousse med Jordgubbssås & Marianne Crush
Serverar: 4 portioner
En ljuvlig dessert som påminner om sommaren.
Ingredienser
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 tsk florsocker
50 g Marianne Crush
Sås
1/2 liter färska eller djupfrysta jordgubbar
1 dl vit sirap
Garnering
Ca 8 färska jordgubbar eller tinade
1 msk Marianne Crush
Instruktioner
1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad under omrörning.
2. Vispa grädden ganska löst. Vispa samman äggulor och florsocker. Rör ner äggsmeten i grädden. Rör försiktigt ner den smälta chokladen och Marianne crush i smeten.
3. Låt skålen stå i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten.
4. Tina jordgubbarna om de har varit frysta. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sirapen och kör till en sås.
5. Fördela såsen på fyra tallrikar. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå såsen. Skeda upp moussen och lägg den som ett ägg ovanpå. Servera genast.