Vit chokladmousse med krusbärskompott
Sommarfräscht med vit chokladmousse, kompott och digestivekex. Från Allers nr 28, 2009.
Ingredienser
5 dl krusbär
1 dl socker
10 digestivekex
Chokladmousse
3 äggulor
1 msk socker
1 ½ dl vispgrädde
100 g vit choklad
Instruktioner
- Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Värm under omrörning så att sockret smälter och låt därefter bären sjuda ett par minuter tills de brister. Ställ dem åt sidan att kallna.
- Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden i en separat bunke. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikron. Vänd ned den smälta chokladen i äggvispet och rör om. Vänd sist ned den vispade grädden och rör smeten slät.
- Bryt kexen i bitar och varva i glas med mousse och bärkompott.
Liknande recept
Kommentarer (0)