Vit chokladmousse med krusbärskompott

Serverar: 5 portioner

Sommarfräscht med vit chokladmousse, kompott och digestivekex. Från Allers nr 28, 2009.

Ingredienser

  • 5 dl krusbär
  • 1 dl socker
  • 10 digestivekex
  • Chokladmousse
  • 3 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Värm under omrörning så att sockret smälter och låt därefter bären sjuda ett par minuter tills de brister. Ställ dem åt sidan att kallna.
    2. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden i en separat bunke. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikron. Vänd ned den smälta chokladen i äggvispet och rör om. Vänd sist ned den vispade grädden och rör smeten slät.
    3. Bryt kexen i bitar och varva i glas med mousse och bärkompott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben