Vit chokladmousse tårta

Vit choklad är ju väldigt sött, men ack så gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 4 msk kakao
  • Smör till formen
  • Mousse
  • 300 g vit blockchoklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 äggula
  • 1 påse daimkulor
  • Instruktioner

    1. Botten: Riv mandelmassa på grova sidan. Tillsätt äggen och till sist kakao. Rör om. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant. Bred ut ordentligt i kanterna. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.
    2. Mousse: Smält choklad i vattenbad, låt svalna något. Tillsätt äggulan, en i taget under omrörning. Vispa grädden och vänd ner i chokladblandningen. Häll i formen. Frys några timmar innan servering. Ta ut ca 15 minuter innan servering. Häll daimkulorna över moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben