Vit chokladmoussetårta

Serverar: 10 portioner

Kan förberedas ett par dagar i förväg och vänta i frysen.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 200 g vit choklad
  • Garnering
  • Frysta blandade bär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner mandelmassan.
    2. Sikta i kakaon och blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
    4. Vispa grädden i en skål. Vispa upp äggulorna i en annan skål. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna.
    5. Rör försiktigt ner gulorna i chokladen och vänd ner grädden. Häll i formen och frys in i minst 3 timmar.
    6. Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär.
    7. Ugn 175°

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 13 november 2008

    Super gott. Vi hade choklad i ett nätmönster på tårtan istället för frukt. Det var super gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben