Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Underbar vit chokladmoussetårta.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk citruslikör, t.ex. Cointreau
  • Garnering
  • 2-3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
    3. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
    4. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar.
    5. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindamarieh 31 maj 2009

    God tårta som uppskattades mycket av våra gäster. Då min man inte är så förtjust i mandelmassa ska vi prova att göra en vanlig tårtbotten nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben