Går bra att frysa! Och går alltför bra att äta direkt från frysen, också..
Ingredienser
6,5 dl socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
100 g smör
1/2 krm salt
2 dl kakao (75 g)
1 tsk vaniljsocker
Servering
Glass
Instruktioner
Du behöver en stor kastrull eller gryta, ju vidare desto snabbare koktid.
Blanda socker, mjölk, grädde, smör och salt och koka upp. Sjud på låg värme i ca en timme tills det blir en tjock och gyllene kolasmet. Ta bort från värmen.
Sikta ner kakaon, och vispa såsen med elvisp i fem minuter. Blanda ner vaniljsockret.
Denna sås är underbar...
Trots att det tar 1 tim att koka den så gör man det gärna ,med tanke på slutresultatet.
Brukar frysa ned i små formar.
superh17 september 2009
Den är kanske lite i sötaste laget, men gudomligt god ändå! Funkar att göra varm choklad på med. Värm en mugg mjölk och tillsätt chokladsås efter behag.
Erajscha10 januari 2010
Det här är en klassiker (från allt om mat på 80-talet tror jag) i min familj. Tack för att du lagt upp det här! :-)
afridh29 januari 2011
Vad gjorde jag för fel? Det blev bara torra smulor, som fudge, när jag vispde. Visserligen goda men knappast någon sås....
Denna sås är underbar... Trots att det tar 1 tim att koka den så gör man det gärna ,med tanke på slutresultatet. Brukar frysa ned i små formar.
Den är kanske lite i sötaste laget, men gudomligt god ändå! Funkar att göra varm choklad på med. Värm en mugg mjölk och tillsätt chokladsås efter behag.
Det här är en klassiker (från allt om mat på 80-talet tror jag) i min familj. Tack för att du lagt upp det här! :-)
Vad gjorde jag för fel? Det blev bara torra smulor, som fudge, när jag vispde. Visserligen goda men knappast någon sås....