Vitlöks- och örtrostade rotfrukter

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket gott bara som det är, men passar till många olika rätter också. Exempelvis biff, kycklingfilé eller fläskfilé. Tillsätt lite kantareller så passar det även bra till hjort bland annat! Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

  • 3 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 kålrot
  • 10 små potatisar
  • 7 små sötpotatisar
  • 2 röda lökar
  • 25 champinjoner små färska
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 10 vitlöksklyftor
  • Färsk timjan (torkad går bra i nödfall)
  • Färsk rosmarin (torkad går bra i nödfall)
  • Flingsalt
  • Svart peppar grovmalen
  • Sweetchili-sås
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader. Skölj och skala alla rotfrukter. Skala löken och tvätta champinjonerna. Dela paprikorna på mitten och ta bort kärnor samt skölj dessa. Dela champinjonerna i fyra och lägg i en djup plåt. Skär rotfrukterna i lagom stora bitar, alla i samma storlek och lägg dom också i plåten. Skär paprika i ganska stora bitar och lägg även dessa i plåten. Strö på rikligt med salt och peppar. Hacka timjan och rosmarin grovt och lägg över. Ta vitlöksklyftorna och lägg på skärbrädan och lägg kniven över och tryck till så att dom blir lite mosade, du behöver inte ta bort skalet utan lägg allt i plåten och häll på olja och sweetchili-sås. Blanda alltsammans med händerna och stoppa in i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben