Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

Serverar: 2 portioner

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

Ingredienser

  • 3–4 tomater
  • 1 krm rapsolja
  • 2 fiskfiléer (à 150 g)
  • saft av 1/2 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk timjanblad
  • 1 tsk olivolja
  • Tillbehör
  • 1 dl couscous
  • finstrimlat skal av 1/2 välborstad lime
  • 8–10 basilikablad
  • 1 msk rostade pinjenötter
  • Garnering
  • salladsblad
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat penslat med lite rapsolja. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min.
    3. Öka ugnstemperaturen till 200°. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Pressa över lime, salta och peppra. Strö över vitlök och timjanblad. Ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.
    4. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med limeskal, basilika och pinjenötter.
    5. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.
    6. Ca 388 kcal/portion varav ca 11 g fett, 38 g kolhydrater, 34 g protein

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben