Vitlöksdoftande ugnskyckling med oliver

Serverar: 8 portioner

Låt ugnen göra jobbet och köket fylls av underbara dofter.

Ingredienser

  • Ca 2 kg kycklinglårfilé
  • 250 g körsbärstomater, eventuellt delade
  • 2 paprikor, i bitar (valfri färg)
  • 2 dl kalamataoliver
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Servering
  • Bröd, bulgur, ris eller pasta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 130 grader.
    2. Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt och ringla över olja (spara hälften av basilikan till servering). Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i ca 2 timmar. För krispigare yta på kycklingen, sätt plåten högre upp i ugnen, på grilleffekt, de sista 5 minuterna.
    3. Servera med valfria tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben