Vitlöksfrästa räkor i olja

Serverar: 4 portioner

Räkor man aldrig glömmer.

Ingredienser

  • 300 g skalade färska räkor eller ca 700 g med skal
  • 8-10 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chilipeppar
  • 2 dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlöken tunt. Kärna ur pepparfrukten och skär den i tunna ringar. Hetta upp oljan i en traktörpanna eller vid stekpanna. Lägg ner vitlöken och chilin och fräs tills de fått lite färg.
    2. Tillsätt räkorna och fräs ytterligare några minuter. Salta, peppra och fördela i små portionsformar. Servera genast, det skall nästan bubbla om oljan. Bjud ett gott bröd till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben