Vitlöksgravad strömming på mitt sätt

En julbordsklassiker

Ingredienser

  • 3 hg rensad strömming
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ättiksprit
  • Marinad
  • 2 dl majonnäs
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • 6 msk finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av filéerna. Lägg dem i 4 dl vatten blandat med salt och ättiksprit, ca 6 timmar.
    2. Blanda marinaden.
    3. Efter de 6 timmarna tar man upp fisken ur vattnet, lägger den i en glasburk, häller över vitlöksmajonnäsen och låter det hela stå ytterligare 2-3 timmar i kylskåp.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben