Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Serverar: 8 portioner

Gott tillbehör till drinken, tapas eller varför inte ett tillbehör till en rätt?

Ingredienser

  • 1 burk svarta oliver med kärnor á 450 g
  • 1 burk gröna oliver á 340 g
  • Ca 25 g cocktailkapris
  • 1 liten röd paprika
  • Marinad
  • 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • ½ dl olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Låt oliver och kapris rinna av. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Lägg oliver, kapris och paprika i en skål.
    2. Blanda samman vin och olja i en kastrull. Skala och pressa vitlöken. Krydda med salt och peppar och koka upp.
    3. Häll den heta lagen i skålen och låt kallna. Låt marinera ca 1 dygn i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben