Vitlöksolja

Tid: 1 timme

Mycket godare än köpt.

Ingredienser

  • 3 st vitlökar
  • 4 dl olivolja
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Halvera vitlökar, 2-3 st, på "ekvatorn" och lägg snitt ytan i ugnssäker form. Häll på ca 4 dl olivolja och ställ in i ugnen på ca 150 C grader i ca 45 min. Det är klart när vitlöksklyftorna är mjuka och gyllenbruna. Krydda gärna med rosmarin, färsk eller torr det spelar ingen roll.
    2. Låt svalna och plocka ur vitlöken. Pressa ut vitlöksklyftorna och spara dem i glasburk - dom är jättegoda och krämiga. Häll upp oljan i en glasburk när den har svalnat. Sila bort rosmarinen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    melos88 19 september 2011

    Hur länge håller den i kylen?

    karoleen 20 september 2011

    Några veckor har jag lyckats haft den. Men jag har även haft den i rumstemperatur utan några som helst problem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben