Het biffsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Fräsch och matig sallad som kan varieras med vad man har hemma och tycker är gott. Skippar man osten är den dessutom riktigt nyttig.

Ingredienser

  • 500 g ryggbiff i skivor
  • 2 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 100 g körsbärstomater
  • 200 g minimajs
  • 250 g Haricots Verts
  • 150 g pecannötter
  • 125 g mozzarella
  • ½ pressad citron
  • 2 msk Casa di Luca chili och vitlöksolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk Italiensk salladskrydda
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop soja, risvinäger, olja, Sambal och honung väl i en skål. Lägg biffarna i en plastpåse och häll på marinaden. Låt ligga i rumstemperatur minst en timme.
    2. Strimla paprikan, skär morötterna i tunna strimlor på längden med en potatisskalare, halvera körsbärstomaterna och blanda allt tillsammans med avrunnen minimajs i en serveringsskål. Koka Haricots Verts i rikligt med lättsaltat vatten tills de är Al Dente och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Vänd ned bönor, nötter och lagom stora bitar av mozzarellan i serveringskålen tillsammans med dressingen.
    3. Grilla biffarna i en grillpanna. Låt vila fem minuter innan du skär dem i tunna strimlor och försiktigt blandar ned dem i resten av salladen. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben