Biffsallad från Seattle

Serverar: 4 portioner

Det blir lite stök och lite tid i köket med denna lättlagade rätt. Det är en mättande, varm sallad som bör serveras med vitt, osötat bröd.

Ingredienser

  • 350 g strimlat nötkött
  • 100 g sockerärter
  • 500 g blandad sallad, t.ex. maché, isberg, endive och raddichio
  • 100 g skivade champinjoner
  • Marinad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2/3 dl kinesisk soja
  • ½ dl hackad, färsk koriander
  • ½ dl färskpressad limesaft
  • 2 vårlökar
  • Vårlök till garnering
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka 2 vårlökar fint. Blanda buljong, soja, koriander, färskpressad limesaft och hackad vårlök väl i en skål. Ställ 1 dl marinad åt sidan. Lägg ner det strimlade köttet och se till så att det täcks av marinad. Täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.
    2. Ansa sockerärterna. Skölj salladen och riv den i munsstora bitar. Ansa och skiva champinjonerna. Strimla en vårlök på längden till garnering.
    3. Ta köttet från marinaden och släng resterande marinad. Värm upp en teflonstekpanna och bryn köttet på medelvärme under omrörning i ca 4 minuter. Tillsätt sockerärterna och bryn ytterligare 2 minuter tills de börjar mjukna.
    4. Hetta upp den sparade marinaden i en kastrull, ca 2 minuter. Portionera ut salladen på fyra tallrikar, lägg upp champinjonerna och det brynta köttet. Droppa den varma marinaden över salladen och garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben