Biffsallad med melon- och sojavinägrett

Serverar: 2 portioner

Frys köttet innan och låt det halvtina så går det lättare att skära i tunna skivor.Rätten kan även lagas med skivor av rostbiff från charkdisken, för den som inte vill äta rått kött.

Ingredienser

  • Sallad
  • 200 g utskuren biff i bit eller rostbiff i skivor
  • 100 g brytbönor
  • ½ gurka
  • ½ honungsmelon (400 g)
  • 1 klyfta vattenmelon (500 g)
  • 1 kvist mynta
  • 2 dl kokta kikärter
  • ½ msk sesamfrön, rostade
  • Sojavinägrett
  • 1 liten klyfta vattenmelon (200 g)
  • 1 dl japansk soja
  • saft av 2 lime
  • ½ finhackad spansk peppar
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mycket tunna skivor.
    2. Förväll brytbönorna i lättsaltat vatten några minuter. Spola hastigt av med kallt vatten och skär dem i mindre bitar.
    3. Skölj och tärna gurkan. Skala, kärna ur och tärna de båda melonsorterna. Hacka myntan. Blanda samman grönsaker och frukt.
    4. Till sojavinägretten: Mixa vattenmelon med övriga ingredienser till vinägretten.
    5. Fördela kikärterna i djupa tallrikar och lägg på köttskivorna och salladen. Sila vinägretten över biff och grönsaker. Strö över sesamfrön och servera direkt
    6. Ca 450 kcal/portion varav ca 6 g fett, 64 g kolhydrater, 17 g protein.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben