Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur

Serverar: 4 portioner

Frysta räkor får en smakkick à la spanska tapas när de snabbsteks med olivolja och vitlök. Servera ihop med varm och matig bulgur, smaksatt med citron och mynta. Från Allt om Mat nr 9/06.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • ½ dl + 2 msk olivolja
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Koka bulgurn med salt enligt anvisning på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen och blanda citronsaften med ½ dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Mynta kan variera ganska mycket i smak, så prova dig fram. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.
    3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.
    4. Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen, skuren i klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben