Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Serverar: 4 portioner
Lättlagad och elegant rätt med finstämda smaker.
Ingredienser
4 ryggfiléer av torsk, á 140g
800g potatis
2 schalottenlökar
½ fänkål
1 morot
2 dl vitt vin
100 g färskost vitlök och örter
Smör
Salt
Peppar
Dillvippor till garnering
Instruktioner
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och finhacka löken, ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar.
Krydda fisken runtom med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Fräs lök, fänkål och morot med 1 msk smör i en stekpanna med lock några minuter. Häll på vinet och lägg i fisken.
Låt sjuda under lock 6-8 minuter, tills fisken är färdig.
Ta upp fisken med en hålslev och lägg åt sidan. Blanda ner färskosten, rör om och låt koka upp. Salta och peppra.
Häll av och pressa potatisen. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen med grönsaker.
Garnera med dillvippor och servera den pressade potatisen till.