Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och elegant rätt med finstämda smaker.

Ingredienser

  • 4 ryggfiléer av torsk, á 140g
  • 800g potatis
  • 2 schalottenlökar
  • ½ fänkål
  • 1 morot
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g färskost vitlök och örter
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Dillvippor till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken, ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Krydda fisken runtom med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    2. Fräs lök, fänkål och morot med 1 msk smör i en stekpanna med lock några minuter. Häll på vinet och lägg i fisken. Låt sjuda under lock 6-8 minuter, tills fisken är färdig.
    3. Ta upp fisken med en hålslev och lägg åt sidan. Blanda ner färskosten, rör om och låt koka upp. Salta och peppra. Häll av och pressa potatisen. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över såsen med grönsaker. Garnera med dillvippor och servera den pressade potatisen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben