Vitvinssås med basilika

Passar bra till t.ex. vit fisk

Ingredienser

  • 2 dl torrt vitt vin (el. matlagningsvin)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½ finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka färsk basilika
  • 100 g mjukt smör
  • ¼ krm cayennepeppar
  • Ev. salt
  • Instruktioner

    1. Blanda vinet, fiskbuljongtärningen och vitlöken i en kastrull. Koka ihop det hela tills ca 1,5 dl återstår. Tillsätt crème fraichen och koka ytterligare några minuter.
    2. Lägg basilikabladen tillsammans med smöret och cayennepepparn i en mixer. Slå över det heta vinkoket och kör allt 1-2 minuter tills basilikan är ordentligt finfördelad och såsen fått en ljusgrön färgton.
    3. Slå tillbaka såsen för upphettning i samband med servering. Smaka av med ev. några korn salt.
    4. Denna underbart goda och syrliga sås passar utmärkt till vit fisk som t.ex. hälleflundra med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben