Viva Italia!

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

Välkryddad italiensk kyckliggryta som smakar lika bra till kokt ris som till klyftpotatis.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling ca 1200-1400 g
  • 3 msk olivolja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 brk konserverade tomater, 400 g
  • ½ - 1 röd chili
  • 1 dl buljong (vatten+tärning)
  • 12 svarta oliver
  • Garnering
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 bitar. Hacka de soltorkade tomaterna grovt. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Skala vitlöksklyftorna. Fräs vitlök och rosmarin i olivolja 1 minut utan att det får färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene runt om. Salta och peppra. Späd med vin och tillsätt soltorkade tomater, konserverade tomater, chili och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 45 min eller tills köttsaften är klar. Tillsätt de svarta oliverna och ta upp chilin. Låt allt bli genomvarmt. Garnera med rosmarinkvist.

    Liknande recept

    4
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben