Vivians fläskfilé

Serverar: 6 portioner

En ljuvligt god fläskfilérätt från Danmark.

Ingredienser

  • Ca 800 g fläskfilé
  • Ca 10 skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk enbär
  • ½ dl vatten
  • 3 dl grädde
  • ½ msk vinbärsgelé
  • 75 g grönmögelost, gärna Dana blue
  • Ca 2 tsk soja
  • Garnering
  • Vinbär
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
    3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
    4. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Heisjo 19 februari 2008

    Vilket toppengott recept!!

    mossastan 31 januari 2009

    Fantastiskt god! Omtyckt av alla våra gäster.

    evamolin 20 februari 2011

    Enkelt och fantastiskt gott. Fick många frågor ang. receptet.

    pihal 3 februari 2012

    Lät godare än vad det var. Såsen var inget vidare. 3:a i betyg från mig.

    evaobergelg 1 januari 2013

    Stående ovationer från gammal till ung. :) Enkelt och gott. Minstingen på 8 år inklusive 16 åringen åt såsen med sked.... tills de hörde vad det var i den ;) 8 åringen tittade på mig och sa: -Ok, mamma det må vara äcklig ost i såsen men den här blir numer min favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben