Wallas plommonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod kaffe- eller efterrättskaka med plommon.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ kg (eller mer) färska plommon
  • ½ dl kanelsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg, tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna något.
    2. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg plommonen på pajskalet, tätt. Strö över lite strösocker, blandat med kanel. Extra gott!
    3. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten och tillsätt till sist smöret. Rör om väl. Bred smeten över plommonen. Grädda ca 30 minuter, tills pajen fått lite färg.
    4. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben