Wallenbergare

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God rätt som man kan göra när man får tag på kalvfärs.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ krm Epiche Riche (färdig kryddblandning)
  • 1 krm örtsalt
  • 2 msk smör till stekning
  • Instruktioner

    Alla ingredienser skall vara kylskåpskalla. Arbeta in gulorna i färsen en i taget, därefter kryddorna. Arbeta in grädden - lite i taget - tills färsen är jämn och pösig. Den ska vara lite "kladdig/lös" i konsistensen. Forma färsen till 8 bulliga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Stek på svag värme i 2 omgångar ca 4-5 min på varje sida. Pressad potatis eller potatismos är gott till. Även små gröna ärter och lingonsylt, gärna rårörd, hör till tycker jag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben