Wallenbergare

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den klassiska varianten

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl finsiktat ströbröd
  • Instruktioner

    Blanda den kylskåpskalla färsen väl med salt, peppar och äggulor. Färsen måste hållas så kall som möjligt. När den är jämn och lite seg i konsistensen, är det dags att blanda i grädden, lite i taget. Men arbeta inte färsen så mycket att den skär sig. Forma färsen till fyra stora biffar och vänd dom i ströbröd. Stek biffarna på svag värme i margarin tills de är genomstekta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben