Wasabikyckling med sötsur grönsakswok

Serverar: 4 portioner

Wasabi hör till de kryddor som kan öka förbränningen, dessutom ger den antioxidanter och cancerhämmande ämnen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk wasabipasta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 4 msk sesamfrön
  • Salt
  • Tandpetare
  • Sötsur grönsakswok
  • 2 gurkor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange eller grön paprika
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 2 msk sweetchilisås
  • Instruktioner

    1. Skär snitt längs långsidan av kycklingfiléerna och skär inåt tills du kan öppna dem utan att dela dem helt.
    2. Stryk wasabi på varje filé och salta. Wasabi är starkt så stryk tunna lager om du inte har en wasabi älskare som middagsgäst.
    3. Rulla ihop filéerna och stick en tandpetare genom dem. Bryn filéerna i rapsolja i en teflonpanna tills de fått fin färg. Stryk honung på rullarna och strö över sesamfrön.
    4. Lägg filéerna i en ugnsfastform och stek i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
    5. Halvera gurkorna och skrapa bort kärnorna med en sked. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i smala stavar.
    6. Värm upp oljan i en teflonpanna och fräs grönsakerna under några minuter. De färdiga grönsakerna ska vara krispiga och inte tappa någon färg. Smaka av med vinäger och chilisåsen.
    7. Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och lägg kycklingfiléerna överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben