Whiskeymarinerade revbensspjäll

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Mumsiga revben som med fördel kan serveras med parmesangrönsaker,

Ingredienser

  • 2 kg tunna revben
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 1 pressad lime
  • ½ dl whiskey
  • 2 msk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg spjällen i en stor plastpåse och marinera i 30 minuter i kylen, vänd då och då. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av överflödig marinad och spara den. Lägg spjällen i en långpanna med den bågiga sidan upp. Sätt in i ugnen och stek i 50 minuter till en timme. Pensla spjällen då och då. Köttet är färdigt när det lossnar lätt från benen. Salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben