Whiskeymarinerade tigerräkor med pasta

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Gott när som helst.

Ingredienser

  • Marinad
  • Råa tigerräkor beräkna 6-8st per person
  • 3-4 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 6 cl whiskey
  • 1 msk socker (kan uteslutas)
  • Pastasås för 2-3 port
  • 425 ml krossade tomater
  • 1 vitlökskyfta
  • 1 röd chili
  • 1 schalotten lök
  • Olivolja
  • 1-2 msk Oregano eller basilika
  • ½ dl vitt vin av god kvalitet
  • Salt
  • Peppar
  • Pasta
  • Spaghetti
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Tina och skala räkorna. Skär gärna ett snitt i ryggraden. Blanda ihop marinaden. Pressa vitlöken eller ta vitlökspulver. Lägg räkor och marinad i en plastpåse och blanda väl. Låt stå i kyl 1-2 timmar.
    2. När räkorna är marinerade så gör du pastasåsen. Finhacka vitlök och lök. Ta ur kärnorna i chilin om du inte vill ha det jättestarkt. Finhacka den också. I med olivolja i en stor stekpanna. I med oreganon (vilket jag föredrar framför basilika) . Bryn några minuter, häll sedan i tomaterna och vinet. Låt puttra ett tag så massan blir lite fastare. Salta och peppra.
    3. Pastan kokar du som vanligt. Slå av vattnet och slå pastan över såsen. Blanda runt.
    4. Ta upp räkorna ur marinaden och grilla dom snabbt i en grillpanna eller stekplåt.
    5. Portionera ut pastan på tallrikar med lite sallad. Riv parmesan över pastan och lägg några räkor ovan på, resten runt pastan. Servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben