Wienersnurror med lemon curd och choklad

Serverar: 50 portioner

Frasiga, söta och lite syrliga är snurrorna fyllda med krämig citron. Allra godast när de kommer direkt från ugnen! Det går bra att baka snurrorna på köpt smördeg också.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • Ca 8½ dl vetemjöl, 500g
  • Till utkavling
  • 300 g smör
  • Fyllning
  • 2-3 dl lemon curd
  • 1 uppvispat ägg
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 10 minuter.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en platta ca 30x40 cm. Hyvla en tredjedel av smöret med osthyvel och fördela över ena halvan av degen, men lämna en kant på 2-3 cm. Vik upp degkanterna över smöret. Vik över den tomma deghalvan som ett lock och tryck ihop kanterna.
    3. Kavla försiktigt ut degen igen tills den är drygt 1 cm tjock, men se till att den behåller sin rektangulära form. Upprepa proceduren med hyvlat smör, vikning och kavling 2 gånger. Vik sedan ihop degen från kortsidorna och låt ligga övertäckt i kylskåpet ca 30 minuter.
    4. Kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel. Bred på lemon curden. Rulla ihop degen från långsidan och skär 1-2 cm tjocka bitar. Ställ dem som stubbar på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna. smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ringla choklad över snurrorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben