En sund rätt som i stort sett blir färdig i en handvändning. Passar utmärkt för såväl vuxna som barn.
Ingredienser
400 g fläskfilé
4 msk soja + woja till wokgrytan
1 msk potatismjöl
1 litet huvud kinakål
2 röda paprikor
1 knippa vårlök
2 vitlöksklyftor
3 msk solrosolja
½ dl köttbuljong
½ dl torrt vitt vin
3-4 msk risvin eller torr sherry
Peppar
Instruktioner
- Putsa fläskfilén. Skär filén i tunna skivor. Blanda soja och potatismjöl i en skål och tillsätt köttet. Ställ åt sidan.
- Plocka av alla kinakålsblad från huvudet. Skölj bladen noga. Låt bladen rinna av väl. Halvera bladen på längden och skär dem i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i tunna strimlor. Skölj och ansa vårlökarna och skär dem i tunna skivor. Skala vitlöken.
- Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna. Lägg i hälften av köttet och bryn under omrörning. Ta upp köttet ur wokpannan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet. Ta upp köttet ur pannan.
- Hetta upp resten av oljan och fräs paprikan under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vårlöken och låt den fräsa med ca 1 minut. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och vitt vin och smaka av med risvin, peppar och soja. Tillsätt kött och kinakål och låt allt bli genomvarmt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nya sallader!
Pak soi
Många etniska och lokala termer medför ofta förvirring när det...