Wok med köttfärs och nudlar

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En god wokad, hälsosam rätt i asiatisk stil

Ingredienser

  • 450 g äggnudlar
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 650 g köttfärs
  • 2½ cm färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 färsk röd chilipepparfrukt, urkärnad och tunt skivad
  • 1½ tsk kinesisk fem kryddor
  • 2 morötter, tunt skivade på snedden
  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
  • 2½ dl sockerärter
  • 7½ dl färska böngroddar
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, häll av vattnet och spola nudlarna med kallt rinnande vatten. Lägg dem i en skål, tillsätt 1 msk av sesamoljan och blanda så att nudlarna täcks av olja.
    2. Hetta upp en wokpanna på medelstark värme, häll i jordnötsoljan och vicka på pannan så att oljan rinner ut över bottnen och värms upp. Lägg ner löken och woka i några min, tills den mjuknat. Tillsätt köttfärsen, finfördela den med en träsked eller trägaffel och woka i 3-5 min, tills den är jämnt brynt.
    3. Blanda ner ingefära, chili och fem kryddor-blandning och stek under oavbruten omrörning i 1 min. Tillsätt morötter, paprika och sockerärter och woka i ytterligare 4 min.
    4. Tillsätt böngroddar, resten av sesamoljan samt nudlarna och woka i 2 min till. Servera genast, gärna med sweet chilisås.
    5. Receptet går bra att halvera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben