Wok med nudlar och tigerräkor

Ingredienser

  • 1 pkt äggnudlar
  • olja
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 urkärnad, hackad chilipeppar
  • 6 skalade tigerräkor
  • 1 strimlad kycklingfilé
  • 1/2 bunt grön sparris
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 2 msk vit soya
  • 1/2 msk fisksås
  • 2 tsk rårörsocker
  • salt
  • Garnering
  • 1 msk färsk koriander
  • 1/2 msk färsk mynta
  • 1/2 dl strimlad vårlök
  • Instruktioner

    Hetta upp olja i en wok. Woka lök, ingefära och chili. Tillsätt räkor och kyckling och woka i ytterligare 3-4 minuter. Koka nudlarna. Låt sparrisen koka med i nudelvattnet. Häll av kokvattnet. Blanda ner sparris och nudlar i woken. Smaka av med citron, soya, fisksås och socker. Salta lätt och woka ytterligare någon minut. Toppa med koriander, mynta och vårlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben