Wokad asiatisk färs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabblagad köttfärswok med lite hetta, perfekt till vardags men så god att den kan serveras till helgen också. Jag lagar den ofta!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 purjolök
  • olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl chilisås
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk mald ingefära
  • 400 g krossade tomater
  • 450 g frysta wokgrönsaker, t ex med morötter, broccoli, vattenkastanjer och sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjolöken. Bryn purjolök och köttfärs några minuter i olja i en wokpanna eller stekgryta. Salta och peppra.
    2. Tillsätt pressad vitlöksklyfta, chilisås och kryddor. Häll i krossade tomater och wokgrönsaker. Låt koka ca 10 minuter, gärna under lock. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med nudlar och sweet-chili-sås. Garnera eventuellt med klippt, färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anna-Malin 17 september 2012

    Den som bara gett en stjärna åt detta recept gillar förmodligen inte den här typen av mat :-) Ge det en chans, det är ett kanonrecept om man gillar lite asiatiskt stuk, som det ju blir av ingefäran. Glöm inte sweet-chili-såsen, det är den som är pricken över i!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben