Wokad fläskfilé med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Det finns många sorters frysta wokgrönsaker - det är bara att välja vad man tycker om. Att woka i jordnötsolja ger en speciellt god smak.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé, tunt strimlad
  • Jordnötsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 påse frysta tinade wokgrönsaker
  • Sås
  • ½ dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • ½ dl torr sherry
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl sojasås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • 1 msk maizena eller potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Hetta upp lite jordnötsolja i en wokpanna eller stor stekpanna och fräs köttstrimlorna hastigt under omrörning, salta och peppra. Ta upp och håll varmt. Låt grönsakerna rinna av ordentligt. Hetta upp lite olja och fräs grönsakerna under omrörning. Blanda ner köttet.
    2. Rör ihop såsen i en skål och häll ner i woken. Koka upp och sjud tills det hela har tjocknat något. Smaka av och servera genast med nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mulle640 22 september 2009

    Mycket gott . Kommer att göra detta igen =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben