Wokad grönkål med balsamvinägersås

Serverar: 4 portioner

Servera gärna woken som tillbehör till skinka eller revbensspjäll. Brysselkål kallas ibland för rosenkål.

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 400 g brysselkål
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk rosmarinblad
  • 1 l grovhackade grovhackade grönkålsblad
  • 1 citron, strimlat skal
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Halvera, kärna ur och skär äpplet i bitar. Ansa och halvera brysselkålen.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka äpple, brysselkål och rosmarinblad under omrörning ca 5 min.
    3. Vänd ner grönkålen och låt fräsa med 2-3 min. Blanda i citronskal och fräs 1 minut. Krydda med salt och peppar.
    4. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt vinäger och sjud ca 1 minut.
    5. Ringla såsen över kålen. Servera som ensamrätt, på buffé eller till julskinka.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben