Wokad rostbiff och sockerärter

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Kalorier 249 Protein 33 g Kolhydrater 15 g Socker 12 g Fett 6 g Mättat fett 2 g

Ingredienser

  • 450 g ryggbiff eller rostbiff, tunt skivad
  • 2 msk soja
  • 5 msk hoisinsås
  • 2 msk torr sherry
  • Vegetabliisk olja i spray form
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 1 tsk hackad färsk vitlök
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • 1 tunt skivad morot
  • 450 g sockerärter
  • 225 g skivade bambuskott på burk, avrunna
  • Färska korianderkvistar, till garnering
  • Kokt ris eller nudlar, till serveringen
  • Instruktioner

    1. Lägg i köttstrimlorna i en skål, tillsätt soja ,hoisinsås och sherry och blanda. Låt stå och marinera medan du kokar grönsakerna.
    2. Spraya en stor, teflonabelagd stekpanna med olja. Lägg i lök, vitlök, ingefära, morot och sockerärter och woka i 5 minuter, tills grönsakerna är mjuka
    3. Häll kött och marinad i wokpanna och woka i 2-3 minuter eller tills köttet är stekt. Tillsätt bambuskott och woka i ytterligare en minut, tills alltsammans är varmt.
    4. Lägg över i en varm serveringsform, garnera med koriander och servera tillsammans med kokt ris eller nudlar, om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben