Wokade heta tigerräkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Ingredienser

  • 450 g tigerräkor (med skal)
  • 25 g ingefära (färskriven)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja (mald)
  • 2 tsk senapsfrö
  • 1 msk kardemumma (hel)
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1,3 dl kokosmjölk
  • 2 msk persilja (finhackad) eller korianderblad
  • Matolja (jordnöt)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 dl jasminris
  • Instruktioner

    1. Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).
    2. Förbered: Finhacka persilja eller koriander. Skiva och mosa vitlöken. Riv ingefäran. Skala räkorna och skär bort tarmen.
    3. Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme och ringla matolja runt kanterna så att pannan täcks av ett tunt lager fett.
    4. Lägg i räkorna när pannan är het. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrö, kardemumma och fisksås. Woka 1-2 minuter tills räkorna blivit röda. Rör om då och då.
    5. Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt småkoka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja eller koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tussilago_Flikkan 19 april 2009

    Har blivit en av mina favoriträtter!! Har gjort den med både räkor och kyckling - fullträff! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben