Wokade jordnötsnudlar

Serverar: 4 portioner

Jordnötssmör är huvudingrediensen i den här enkla och smakrika såsen som ger smak och uppfriskande energi till krispiga grönsaker och mjuka nudlar.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl champinjoner
  • 1 morot
  • 1 dl sockerärter
  • 1 liten röd paprika
  • 2 salladslökar
  • ½ dl jordnötter
  • 250 g äggnudlar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk soja
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöken och skär svampen i tunna strimlor. Strimla moroten och sockerärterna. Kärna ur paprikan och strimla den. Finhacka salladslöken och hacka jordnötterna.
    2. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar och låt dem rinna av och svalna. Blanda buljong, jordnötssmör och soja väl och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och fräs cirka 30 sekunder tills den börjar dofta. Tillsätt champinjoner och morötter och woka 4 minuter.
    4. Blanda ner sockerärter och paprika. Woka tills allt är genomvarmt cirka 1 minut.
    5. Tillsätt nudlarna och jordnötssåsen och woka tills allt är blandat och genomvarmt. Strö över jordnötter och salladslök och servera genast.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben