Wokade väldoftande musslor

Serverar: 4-6 portioner

Ett Jamie Oliver-recept som jag verkligen uppskattar.

Ingredienser

  • 2 kg färska musslor med skägget borttaget
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 stjälkar citrongräs, ansade och tunt skivade
  • 2 färska chilifrukter av valfri styrka
  • 3 msk ingefära, lövtunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1 msk sesamolja
  • Salt
  • Svartpeppar direkt från kvarnen
  • 5 salladslökar, tunt skivade
  • 4 dl kokosmjölk (1 burk c:a)
  • 3 limefrukter (endast saften)
  • Instruktioner

    1. Musslorna och ett par skvättar olivolja läggs i en stor och mycket het wokpanna eller gryta. Skaka grytan och tillsätt de övriga ingredienserna utom limesaften och kokosmjölken.
    2. Fortsätt att skaka om och vända tills musslorna har öppnat sig. De musslor som inte öppnar sig måste du kasta, de är dåliga.
    3. Tillsätt limesaften och kokosmjölken. Ge det hela ett snabbt uppkok och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben