Wokgrönsaker inrullad i omelett

Serverar: 4 portioner

Omeletterna är bra utflyktsmat.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 2 krm salt
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 500 g wokgrönsaker, vietnamesiska
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • Pitabröd
  • Japansk soja
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen, salta 2 krm och peppra. Stek 4 små tunna omeletter i smör i en liten stekpanna ca 17 cm i diameter, gärna med slåpplättbelägning. Ta ca 2 dl smet till varje och stek oletten 1 minut på varje sida. Låt svalna på bakplåtspapper.
    2. Woka grönsakerna i sesamolja i stekpannan 2 -3 minuter. Dela och finhacka pepparfrukten. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner det i wokblandningen. Smaka av med ca ½ tsk salt. Fördela grönsaksfyllningen i omeletterna och rulla ihop

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben