Wrap med inkokt rabarber, lemon curd och färskost

Serverar: 4 portioner

Den perfekta picknickdesserten. Om man är lite bekväm så köp färdiga tortillawraps istället för att baka egna.

Ingredienser

  • Wrap
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl + 2½ dl vetemjöl
  • 8 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Inkokt rabarber
  • 3 rabarberstjälkar, ca 350 g
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Saften av 1 pressad citron
  • Fyllning
  • ½ dl lemon curd
  • 100 g natuerell färskost
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär rabarbern i 3 cm breda bitar. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, vaniljstång, socker, vaniljfrön och citronsaft i en kastrull. Tillsätt rabarbern och låt nätt och jämnt koka upp. När första bubblan syns, ta kastrullen åt sidan och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur i 12 timmar.
    2. Blanda mjölk, 1 dl mjöl och jäst väl och låt jäsa tills första bubblan syns, ca 45 minuter. Tillsätt 2½ dl mjöl, socker och salt i degen och blanda till en smidig deg i maskin. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen i ytterligare 10 minuter.
    3. Dela degen i 4 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut till platta kakor, ca 1 mm tjocka, på mjöladarbetsbänk. Värm en stekpanna och stek wrapsen ca 1½ minut på varje sida. Linda genast in dem i plastfolie och låt dem kallna.
    4. Lägg wrapsen på smörgåspapper och bred på lemoncurd och färskost. Lägg på den inkokta rabarbern och rulla ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben