Xanfaina- spansk grönsaksröra

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Ett riktigt hopkok av grönsaker och kikärtor. Gott som det är med lite potatis eller ris till, eller som tillbehör till kött, fisk, eller fågel.

Ingredienser

  • 100 g okokta kikärtor, eller 225 g kokta
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor grovhackade
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 1 aubergine, skivad i halvmånar
  • 1 litet blomkålshuvud i buketter
  • 1 lagerblad
  • 1/2 kg tomater i klyftor
  • 150 g valfri färsk svamp i bitar
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, nymalen, efter smak
  • Instruktioner

    1. Om du använder kokta kikärtor, hoppa över detta moment.
    2. Lägg kikärtorna i en bunke med dubbelt så mycket vatten. Låt ligga över natten.
    3. Häll bort vattnet och koka dem i ca 1 timme.
    4. ANVÄNDER DU FÄRDIGKOKTA KIKÄRTOR BÖRJAR DU HÄR:
    5. Hetta upp olivoljan i en stor gryt och fräs löken, vitlöken, grönsakerna och lagerbladet men inte tomaterna och svampen. Låt det puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.
    6. Tillsätt tomaterna och svampen. Låt det puttra ytterligare 15 minuter under lock.
    7. Häll till sist i kikärtorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben