Jag bara älskar smaken av päronkonjak, bara som den är eller som här i en alldeles delikat dessert.
Ingredienser
4 fasta päron
1 l vatten
2½ dl strösocker
1½ dl Xante päronkonjak + 2 msk
1½ dl vispgrädde
1 dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Koka upp vatten och socker. Skala, kärna ur och halvera päronen. Lägg päronhalvorna i den varma lagen och koka dem precis mjuka. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en skål och slå 1½ dl päronkonjak över.
- Koka samman sockerlagen tills det återstår ca 3 dl. Låt svalna innan den hälls över päronhalvorna.. Ställ i kylskåp tills nästa dag.
- Vispa grädden till fast skum. Blanda nöthacket och 2 msk päronkonjak i grädden och servera denna till de kalla päronhalvorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)