Xantepäron med nötgrädde

Serverar: 4 portioner

Jag bara älskar smaken av päronkonjak, bara som den är eller som här i en alldeles delikat dessert.

Ingredienser

  • 4 fasta päron
  • 1 l vatten
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl Xante päronkonjak + 2 msk
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker. Skala, kärna ur och halvera päronen. Lägg päronhalvorna i den varma lagen och koka dem precis mjuka. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en skål och slå 1½ dl päronkonjak över.
    2. Koka samman sockerlagen tills det återstår ca 3 dl. Låt svalna innan den hälls över päronhalvorna.. Ställ i kylskåp tills nästa dag.
    3. Vispa grädden till fast skum. Blanda nöthacket och 2 msk päronkonjak i grädden och servera denna till de kalla päronhalvorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben