Calvadosäpplen med nötgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Knäckiga äpplen med mjuk nötgrädde sätter pricken över i:et på en god middag. När man flamberar träder många smaker fram, dessutom sätter det en festlig prägel. Passa luggen bara!

Ingredienser

  • 4 äpplen, Granny Smith
  • 3 msk socker
  • 1 msk calvados
  • 2 msk smör
  • Råsocker
  • Nötgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hasselnötter
  • 50 g choklad
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Tärna äpplena i lagom stora bitar. Bryn sockret och lägg sen ner äppelbitarna. Bryn dem i sockret tills de blir gyllenbruna.
    2. Flambera, det vill säga häll över Calvados och tänd på. Dra åt sidan och låt alkoholen brinna upp. Tillsätt smör och strö över råsocker.
    3. Nötgrädde: Hacka nötterna och riv chokladen grovt. Vispa grädden och blanda ner nötter, choklad och råsocker.
    4. Servera äpplena ljumna med grädden.
    5. OBS! Flambera inte under köksfläkten, lågorna antänder lätt fett som finns inne i fläkten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben