Calvadosäpplen med nötgrädde
Knäckiga äpplen med mjuk nötgrädde sätter pricken över i:et på en god middag. När man flamberar träder många smaker fram, dessutom sätter det en festlig prägel. Passa luggen bara!
Ingredienser
4 äpplen, Granny Smith
3 msk socker
1 msk calvados
2 msk smör
Råsocker
Nötgrädde
2 dl vispgrädde
2 msk hasselnötter
50 g choklad
1 msk råsocker
Instruktioner
- Tärna äpplena i lagom stora bitar. Bryn sockret och lägg sen ner äppelbitarna. Bryn dem i sockret tills de blir gyllenbruna.
- Flambera, det vill säga häll över Calvados och tänd på. Dra åt sidan och låt alkoholen brinna upp. Tillsätt smör och strö över råsocker.
- Nötgrädde: Hacka nötterna och riv chokladen grovt. Vispa grädden och blanda ner nötter, choklad och råsocker.
- Servera äpplena ljumna med grädden.
- OBS!
Flambera inte under köksfläkten, lågorna antänder lätt fett som finns inne i fläkten.
Liknande recept
Kommentarer (0)