Yakitorispett med jasminris och honungssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklinglår är goda i smak och konsistens. På spett, som halstras lite hårt, blir de extra goda med denna sås.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglår
  • 4 portioner Jasminris
  • Sås och marinad
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk ljus sirap
  • 1 msk Pappas senap (separat recept)
  • 3 msk majsolja
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 krm peppar
  • ½ krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Trä låren på våta träspett.
    2. Sätt ugnen på grill och 225 grader.
    3. Marinera i lite sås, som även hälls på efter grillningen.
    4. Koka jasminriset enligt recept på kartongen.
    5. Grilla spetten i ugn 10 minuter till dess spetten får färg.
    6. Strö över sesamfröna strax innan spetten är färdiga.
    7. Häll över såsen, servera på varm tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben