Yoghurtglass med kondenserad mjölk, citron och kardemumma

Serverar: 6 portioner

Världens enklaste yoghurtglass. Om du inte har glassmaskin kan du frysa smeten i små formar som du först kylt ner ordentligt i frysen. Då blir glassen lite isigare och mer kompakt men ändå väl värd att laga.

Ingredienser

  • 5 dl tjock yoghurt, 10% fett
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 2 tsk fin rivet citronskal
  • 1/2 tsk nystött kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet. Kyl i minst 15 minuter. Stoppa in serveringsskålar i frysen.
    2. Kör i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Glassen blir mycket krämig, som mjukglass. Servera med en god kompott eller lite hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lisogr 25 november 2012

    yoghurt galss med kondencerd mjölk ska mjölken kokas först innan man blandar den med yoghurten undrar nyfiken

    uggleboda 5 april 2015

    Nej, den ska vara som den är i burken, ingen kola mjölk typ Dulce här! Men om man vill ha kolasmaken ska man koka den först...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben