Yoghurtmarinerad kotlettrad
Marinerat kött ger alltid mersmak. Här har yoghurt för ovanlighetens skull använts i marinaden, som blandas med många goda kryddor. Det ger god smak åt köttet.
Ingredienser
1 kg kotlettrad med ben eller ca 600 g utan ben
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 stor klyfta pressad vitlök
1 1/2 tsk kummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Instruktioner
- Skär loss benet från kotlettraden och gör ett snitt i mitten av köttet, men skär inte helt igenom.
- Blanda samman yoghurt, vitlök, kummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg kotlettraden i en form, häll yoghurten över och vänd köttet ett par gånger i marinaden. Täck över och marinera köttet ett par timmar i kylskåp.
- Lägg över kotlettraden i en ugnssäker form. Sätt ev in en stektermometer i köttets tjockaste del. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 70°, 1 - 1 1/2 timme. Häll marinaden som finns kvar runtom köttet vid slutet av stektiden.
- Låt köttet vila ca 15 minuter. Skär sedan upp kotlettraden i skivor och servera med yoghurtskyn, pilaffris eller skivad råstekt potatis, lättkokta zucchiniskivor eller gratinerade tomater.
Liknande recept
Kommentarer (0)