Yoghurtmarinerad kotlettrad

Serverar: 4 portioner

Marinerat kött ger alltid mersmak. Här har yoghurt för ovanlighetens skull använts i marinaden, som blandas med många goda kryddor. Det ger god smak åt köttet.

Ingredienser

  • 1 kg kotlettrad med ben eller ca 600 g utan ben
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 stor klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skär loss benet från kotlettraden och gör ett snitt i mitten av köttet, men skär inte helt igenom.
    2. Blanda samman yoghurt, vitlök, kummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg kotlettraden i en form, häll yoghurten över och vänd köttet ett par gånger i marinaden. Täck över och marinera köttet ett par timmar i kylskåp.
    3. Lägg över kotlettraden i en ugnssäker form. Sätt ev in en stektermometer i köttets tjockaste del. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 70°, 1 - 1 1/2 timme. Häll marinaden som finns kvar runtom köttet vid slutet av stektiden.
    4. Låt köttet vila ca 15 minuter. Skär sedan upp kotlettraden i skivor och servera med yoghurtskyn, pilaffris eller skivad råstekt potatis, lättkokta zucchiniskivor eller gratinerade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben