Yoghurtmousse med rabarber

Serverar: 6 portioner

Koka, vispa, svalna - klart! 282 kalorier per portion

Ingredienser

  • 800 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Vaniljmousse
  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern, skala den endast om den är grov. Skär den i cm långa bitar. Lägg rabarbern i en vid kastrull med socker och vatten. Låt koka ihop på svag värme utan lock i 15 minuter. Rör om eller skaka kastrullen några gånger. Smaka av sötman av kompotten, tillsätt ev mer socker. Låt svalna.
    2. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet, spara lite till garnering. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    3. Vispa grädden med vaniljfröna, tillsätt yoghurt, citronskal och florsocker.
    4. Varva kompott och yoghurt i glas. Garnera med citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben